vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo iz ratana – Kako skladiščiti

Stil, udobje in praktičnost so glavne prednosti vrtnega pohištva iz ratana! Sintetični rattan je dobra alternativa naravnemu ratanu, saj je visokokakovostni polietilen veliko bolj trpežen in opremljen za zunanjo rabo.

Tudi če imate vrtno pohištvo, kot so vrtne garniture iz sintetičnega ratana, morate,  ko se vreme obrne na najslabše, razmisliti o njegovem shranjevanju ali prekrivanju, da bo videti najboljše tudi čez leta in bo trajalo dlje. Pohištvo iz naravnega ratana ni primerno za zunaj, zato ga je treba vedno shranjevati v zimskih mesecih. Sinetično pa lahko izpostavimo bolj.

Vrtno pohištvo naj bo zaščiteno s pregrinjalom

Sintetično pohištvo iz ratana lahko puščate zunaj vse leto, za popolno zaščito pa ga pokrijte s PVC prevleko ali shranite v svoji vrtni lopi.

Pokrivala za vrtno pohištvo so idealna za dodatno zaščito pred elementi.

Tudi če hranite svoje vrtno pohištvo v svoji lopi ali garaži, ga bo pokrov ohranil brez prahu in ga ob ponovnem vstavljanju ne bo treba očistiti.

Ovitki so različnih velikosti in so posebej zasnovani za vaše pohištvo.

Skrb za vrtno pohištvo iz ratana v sezoni

Blazine na vašem vrtnem pohištvu iz ratana so zasnovane tako, da so trpežne, tako da bodo vzdržale obrabo. Vendar je pomembno, da jih hranite čiste in suhe.

Vsakih nekaj tednov lahko ohranite kondicijo vašega vrtnega pohištva s čiščenjem miz in sedežev.

Vsako leto pohištvo temeljito umijte z detergentom in nato dobro sperite. Mehka krtača bo zlahka odstranila vse posušene na madežih ali umazaniji.

Če se sprašujete, kako pokriti blazine na prostem, je PVC prevleka najboljša možnost.

Za celoten vodič o čiščenju in vzdrževanju zunanjega pohištva si oglejte naš članek, ki zajema vse, kar morate vedeti, kako skrbeti za vrtno pohištvo iz ratana .

Zaščita vrtnega pohištva iz ratana pozimi

Najboljši način skrbi za vrtno pohištvo iz ratana v zimskem času je shranjevanje v vrtni lopi. To zagotavlja pohištvo večjo zaščito pred elementi.

Če pa to ni mogoče, ker je vaše pohištvo iz ratana preveliko, odstranite blazine in jih prinesite v notranjost.

Polietilenski ali sintetični ratana je pozimi opremljen za surovo vreme in ne bo gnilo ali korodiral kot leseno ali kovinsko pohištvo. Naravni ratani ne bi zdržali dolgo v mrazu, zato je pomembno, da se to pozimi prinese v zaprtih prostorih.