silikatna opeka cena

Silikatna opeka – Zakaj izbrati silikatne zidake za gradnjo hiše

Načrtovanje gradnje hiše se mora začeti z odločitvijo, iz katerih materialov se gradi. Da bi bil dom dolgoročna naložba, bi morali imeti prednost dolgotrajni gradbeni materiali. Energijska učinkovitost in dobra notranja klima dosežeta, ko hiša ohranja toploto, pa tudi diha, tako da ne nastane odvečna vlaga in plesen. Kamnite hiše so dobro dokazane v hladnem in toplem podnebju. Eden najboljših materialov za gradnjo hiše je silikatni zidak, ki je enostaven za namestitev, ima dolgo življenjsko dobo in je njegova sestava naravna.

Sobe z dobro notranjo klimo

Silikatna opeka je kot nalašč za nosilne in predelne stene. Ta gradbeni material je izdelan s stiskanjem apna in peska v okolju z vodno paro pod pritiskom. Naravna sestava daje silikatni hiši zračno in prijetno klimo v zaprtih prostorih. Ta material v bivalni prostor ne oddaja strupenih hlapov, zaradi česar je bivalno okolje zdravo in ustreza vsem sodobnim zahtevam. Druga prednost kamnite hiše je, da pozimi bolje ohranja toploto, poleti pa kamnite stene raje hladijo.

Miren dom s trdnimi zidovi

V primerjavi z drugimi materiali, ki se uporabljajo za gradnjo sten, so silikatni zidaki močnejši in zagotavljajo več zvočne izolacije . Na primer, lahka stena mora biti približno 2-krat debelejša, da dosežemo enako zvočno izolacijo kot silikatna stena. V primerjavi z lahkimi zidaki (siporex) imajo silikatni do 6-krat večjo tlačno trdnost. To vam omogoča enostavno pritrditev na silikatno steno težjih predmetov, kot so kuhinjska stenska omarica, grelnik vode itd.

Preprosta in varčna namestitev

Silikatni zidak je razvit iz silikatne opeke , njegova priročna in hitra namestitev pa dokazuje njegovo prednost pri gradnji hiše. Silikatna opeka se lahko uporablja za gradnjo zunanjih in notranjih sten nove stavbe ter za rekonstrukcijo starih stavb. Silikatni zidak omogočajo gradnjo sten brez polnjenja vertikalnih spojev zaradi povezave z utorom in utorom, poleg tega pa ne zahtevajo dodatne armature ali prelivanja blokov z betonom. S tem je mogoče doseči znatne finančne prihranke tako pri delovnem času kot pri dodatnih materialih. Pripravljena stena ostaja gladka, kar zmanjšuje stroške notranje obdelave. Vse to se odraža tudi v končni ceni gradnje hiše. Luknje v zidakih omogočajo enostavno prenašanje električnih kablov ali vodovodnih cevi.

Prednosti silikatnega zidaka pred drugimi gradniki:

Hiša iz silikatnih zidakov je najboljša vrsta hiše, ki so pri nas na voljo.

· Naravna sestava, ki zagotavlja dobro zadrževanje toplote in notranjo klimo

· Visoka zvočna izolacija

· Preprosta in hitra namestitev

· Ne zahteva dodatne ojačitve ali prelivanja z betonom

· Najmočnejši gradnik na trgu

· Enostavna namestitev cevi in ​​kablov skozi luknje v zidaku

 

KM beta je proizvajalec silikatnih izdelkov v Evropi. Vsi izdelki Silikat so izdelani na podlagi 110 let izkušenj , predano in skrbno. Izdelke izvažajo v Skandinavijo in druge evropske države. Povečuje se tudi uporaba silikatne opeke na domačem trgu.