fasaderstvo

Kako izbrati pravo fasado

Vaša fasada je prva stvar, ki jo ljudje vidijo, ko se približajo vaši nepremičnini, in kaže, kaj lahko pričakujejo pred vhodnimi vrati.

Ne glede na to, ali se odločite za sodoben ali tradicionalen videz, je pomembno, da si vzamete čas in izberete fasado, s katero boste zadovoljni še vrsto let, saj fasad ni enostavno spremeniti.

Končno gre za to, kaj želite videti, ko pridete domov, in kakšen občutek želite vzbuditi.

Fasada igra pomembno vlogo pri določanju splošnega tona sloga in osebnosti doma ter njegovega pogleda na ulico. Pomembno pa je tudi, da izberete dobro fasaderstvo.

Kje začeti

Pri izbiri fasade najprej razmislite o zasnovi doma.

Pomembno je, da vaša fasada dopolnjuje notranjo opremo in slog doma ter se ne počuti ločeno od zunanjosti.

Klasične fasade, nikakor niso nov trend, so pa varna in priljubljena izbira.

Veliko kupcev, ki se odločijo za obnovo, odločijo za tak slog, saj je lahko zelo naklonjen obstoječim sosednjim fasadam in je očitna izbira za stranke.

Omeniti velja, da se lahko cene fasad razlikujejo glede na vrsto dejavnikov.

so fasade  z ravnimi strehami in balkoni ponavadi dražje, “saj so bolj tehnične za gradnjo in imajo večje stroške gradnje”. stroški fasade odvisni tako od celotne oblike kot od uporabljene izolacije.

Obstajajo funkcije, ki lahko ustvarijo impresiven videz, a povečajo stroške, na primer dvignjeni trijem (kjer je višina stropa fasade višja od višine doma) in zaključki, ki dodajo dodaten pridih luksuza, vključno z ometom , strešnik ali streho.