Kdo smo?

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – Green Building Council Slovenia je nevladna, neprofitna in prostovoljna organizacija. Zastopamo tisti del slovenskega gospodarstva, ki se s svojim profesionalnim delom tesno navezuje na področje gradnje stavb, in to predvsem s stališča gradnje trajnostnih, okolju in podnebju, predvsem pa uporabnikom prijaznih bivalnih in delovnih prostorov.

Koga povezujemo?

Delujemo v okviru Svetovnega združenja za trajnostno gradnjo – World Green Building Council, ki združuje Zruženja za trajnostno gradnjo iz več kot 100 svetovnih držav. Na slovenskem trgu povezujemo subjekte, ki se tako ali drugače srečujejo na področju gradnje stavb. To pa so arhitekti in projektanti vseh drugih strok, gradbena podjetja, ponudniki gradbenih materialov in storitev, nepremičninske agencije, banke, zavarovalnice, znanstveni in raziskovalni sektor ter seveda lastniki nepremičnin, posebno tisti, ki razpolagajo z velikim obsegom le-teh. Že danes združujemo in povezujemo 35 članov različnih panog in dejavnosti, ki pa so vse povezane z gradnjo in obnovo stavb (aktualen seznam članov lahko najdete na našem spletnem naslovu na povezavi).

K čemu stremimo?

Naš cilj je promocija trajnostnega pristopa k načrtovanju in gradnji stavb ter razširjanje znanja in zavedanja o vplivu gradbenega sektorja na podnebne spremembe ter priložnostih za njihovo občutno ublažitev.


Smo član Svetovnega združenja za zelene stavbe – World Green Building Council.


facebooktwitter
GBC Slovenia

Proletarska cesta 4
SI-1001 Ljubljana
e: info@gbc-slovenia.si
t: + 386 (0) 1 52 00 720
f: + 386 (0) 1 52 00 728

GBC Slovenia je član: